YKB-kurser

YKB-kurser – Vi erbjuder YKB-kurser för lastbilschaufförer. Yrkeskompetensbevis är numera obligatoriskt. Genom att läsa kursen hos oss får ni en bra utbildning.

Inom alla yrken så är fortbildning och vidareutveckling ett naturligt inslag i yrkeslivet. Så även för lastbilschaufförer. Transportstyrelsen har på Riksdagens initiativ ansvar för att se till att alla yrkesverksamma lastbilschaufförer går denna utbildning.

Hos oss får ni genomföra utbildningen med kunniga och erfarna lärare som förstår er yrkesroll. Vi ser till att utbildningstiden blir både lärorik och trevlig. Ni kommer att lära känna nya människor och känna er tryggare bakom ratten.

Vad är YKB?

Sedan 2009 är det obligatoriskt för alla yrkesförare att gå YKB-kurser. Den är indelad i flera delmål men handlar grundläggande om trafiksäkerhet, förarens säkerhet och rationell bränsleförbrukning.

Bakgrunden till YKB är att skapa säkrare miljöer för både förare och bilister. En utbildad och certifierad yrkeskår av lastbilschaufförer gagnar alla.

För alla som är yrkesverksamma med tung lastbil så krävs det en grundutbildning. Sedan efter fem år tillkommer en obligatorisk fortbildning. Detta ska ske varje femte år under den tid ni arbetar.

Vad får ni hos oss?

Vi erbjuder er utbildning med kunniga ledare. Kurserna anpassas efter era behov och önskemål. I priset ingår litteratur och allt som behövs för att genomföra kursen.

Ni kan känna er trygga med att vi har en tydlig utbildningsplan som följer Transportstyrelsens riktlinjer. I kursen ingår också Åkerihandboken, som är en del av litteraturen men också väldigt bra att ha för alla som kör en tung lastbil.

YKB-kurser